top of page
IMG_0426.JPG
Alide Bouwsema-Roelofs (1964) heeft de leraren opleiding tekenen en handvaardigheid gevolgd in Zwolle. Naast haar werk als portrettist, geeft ze les in beeldende vakken aan een middelbare school.
 
Ze schildert veel portretten en mensfiguren, zowel in opdracht als in haar vrije werk. Meestal schildert ze met acryl op doek, maar ze maakt ook werk in aquarel. Alide probeert een bepaalde stemming weer te geven, waarbij lichtval, kleur, zachte vormen en toetsen belangrijk zijn. Ze voelt zich erg verwant met de Impressionisten en de Haagse School. Voor haar werk gaat ze uit van de direct waarneembare omgeving en maakt ze gebruik van foto's, werk van kunstenaars en modellen.
IMG_6104_edited.jpg
Jan Bouwsema ( 1963 ) heeft zijn opleiding gehad aan de Hogeschool voor de kunsten, faculteit beeldende vorming te Amsterdam. Naast zijn werk als vrij schilder is hij ook werkzaam als docent beeldende vakken op een middelbare school.


De schilderijen met als voorstelling bloemen, dieren, interieurs en landschappen in losse toetsen geschilderd, zijn een wisselwerking tussen vlakken en lijnen. Waarbij de kijker voortdurend nieuwe vormen en kleuren ontdekt. De kleuren zijn in verschillende lagen opgebracht, waarbij het geheel een bepaalde transparantie en zachtheid krijgt. Zo probeert Jan de beschouwer mee te slepen in de sfeer van het schilderij. Hij gaat uit van de direct waarneembare omgeving, maar wil haar niet kopiëren. Met behulp van de beeldende middelen zoals kleur, vorm, lijn en compositie probeert hij een evenwicht te zoeken tussen abstractie en figuratie. 
bottom of page